L’any 1921, el nord-americà Paul Godley (2ZE), es va embarcar en una expedició DX a Ardrossan, Escòcia, per rebre el primer missatge transatlàntic de radioaficionats en ona curta procedent de l’estació  1BCG situada a Greenwich, Connecticut, EUA. Fou unidireccional donat que a Escòcia sols es va instal·lar una estació receptora.

En homenatge a Paul Godley, l’OFCOM ofereix a tots els radioaficionats del Regne Unit la possibilitat d’utilitzar el sufix “/2ZE” a l’indicatiu propi, de l’1 al 26 de desembre de 2021. Adicionalment el Crocodile Rock Amateur Group (CRAG) amb seu a Escòcia, operarà dues estacions commemoratives de Paul Godley per celebrar el centenari de l’èxit de la segona prova transatlàntica  que tingué lloc el desembre de 1921. Entre l’1 i 26 de desembre de 2021, els indicatius utilitzats per al centenari seran GB2ZE i GB1002ZE.

També s’organitza una exposició que s’acollirà al Centre del Patrimoni de North Ayrshire, Saltcoats. Aquesta exposició s’obre des de l’1 de novembre fins a mitjans de desembre de 2021.

͏͏

Font i crèdits: RSGB, ARRL, www.transatlantic.org.uk

͏͏

Ultima actualización el 7 de noviembre de 2021 por ea3huj